3.6.2017

Kärpästen kiusaus




Niin,
Latovainiolainen siis lähti Matkun talon ruokapöydästä ja ilta alkoikin jo hämärtää. Urjalantietä penikulman käveltyään esiintuli isohko talo, -tai pirtti niinkuin Punkalaitumella sanotaan.
Latovainiolainen kysyi talonväeltä yösijaa ja isäntä empi kovasti outoa kulkumiestä majoittaa. Emäntä oli suostuvaisempi ja sanoi että tuohon tuvan lattialle voi oikaista, jos vaan kärsii noita satoja kärpäsiä. Olihan silloin paha kärpäsvuosi ja talossa lantalakin ihan pihapiirissä.
-Enköhän pärjänne, -sanoi latovainiolainen ja asettui myöhemmin reppuineen tuvan lattialle kun isäntäväkin jo siirtyi kammarin puolelle.
Aamusella latovainiolaiselle tarjottiin korvikettakin ja mies oli lähdössä jo aikaisin taipaleelle. Miehen lakkia ovella sovittaessa emäntä kuitenkin kyseli että saiko mies kärpäsiltä nukutuksi?
-No tokihan sain, -kun ensin parkkeerasin nuo käpäset, sanoi mies.
-Mitäs se kärpästen parkkeeraaminen tarkoittaa- uteli siihen emäntä?
-No minä rykäisin tuonne vastapäiseen nurkkaan tortut, -vastasi latovainiolainen siihen ja siirtyikin jo ovenavauksella pihamaalle.

Ei kommentteja:

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...